A Bybit és a Huobi kriptotőzsdék illegálisan működnek Spanyolországban
2021. augusztus 17. írta: DigiTech World

A Bybit és a Huobi kriptotőzsdék illegálisan működnek Spanyolországban

spanyolorsza_g_kripto.png

A szabályozók világszerte továbbra is nyomást gyakorolnak a kriptovállalatokra.

Folytatódik a nyomásgyakorlás a kriptovállalatokra

A spanyol Nemzeti Értékpapírpiaci Bizottság 12 szervezetet figyelmeztetett, köztük a ByBit-et és a Huobi-t.

A szabályozók világszerte továbbra is nyomást gyakorolnak a kriptovállalatokra. A spanyol Nemzeti Értékpapírpiaci Bizottság (CNMV) figyelmeztetést adott ki több kripto- és pénzügyi piaccal kapcsolatos vállalkozás számára a nem regisztrált szolgáltatások miatt.

A hivatalos dokumentum szerint a CNMV augusztus 16 -án figyelmeztetést adott ki 12 szervezetre, amiért nem regisztrálták a bizottság megfelelő nyilvántartásában. A felsorolt vállalatok, köztük olyan nagy kriptovaluta kereskedési platformok, mint a Huobi és a Bybit, nem jogosultak befektetési szolgáltatások nyújtására Spanyolországban.

A CNMV szabályzata szerint, csak a bejegyzett vállalatok jogosultak értékpapírokkal kapcsolatos szolgáltatások nyújtására. Míg az Értékpapír Felügyeleti Hatóság nem jogosult közvetlenül megtiltani egy szervezetnek az országban való működést, a CNMV keresetet adhat be a bírósághoz. A spanyol Crypto Company Guide novemberi jelentése szerint, körülbelül 120 kriptovállalat regisztrált és működik Spanyolországban.

Kriptobarát Spanyolország

Spanyolország tavaly meglehetősen barátságos környezetet alakított ki a kriptovállalatok számára. Amint a Cointelegraph en Español összefoglalta, a Gazdasági és Digitális Átalakítási Bizottság jóváhagyott egy törvényt a pénzügyi technológiák támogatásával kapcsolatban.

Ismael Santiago, a Sevillai Egyetem professzora elmondta, hogy a kezdeményezés előnyben részesíti az „új hozzáadott értékű munkahelyek létrehozását, a technológiai fejlődést és a gazdasági versenyképességet”.

Nemrégiben a Spanyol Szocialista Munkáspárt törvényjavaslatot terjesztett elő a nemzeti digitális valuta bevezetésére, válaszul az Európai Központi Bank digitális euróval végzett kísérleteire.

A javaslat kimondja, hogy egy nemzeti digitális valuta nagyobb likviditást tesz lehetővé, ha monetáris bővítésre van szükség. Közvetlenebb mechanizmust tesz lehetővé azáltal, hogy a likviditást közvetlenül a folyószámlákra juttatja, és így azonnal, közvetítők nélkül átutalja.

 

Kezdőkép forrás: https://azcoinnews.com/

 

---

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr8316662868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása