Újra 2 trillió dollár fölé emelkedett a kriptopiac értéke
2021. augusztus 12. írta: DigiTech World

Újra 2 trillió dollár fölé emelkedett a kriptopiac értéke

kripto_market.jpeg

A Bitcoin dominanciája ismét csökken, ahogy az Ether emelkedik, és az altcoinok is visszanyerték lendületüket.

Nő a kriptopiac értéke

A forgalomban lévő összes kriptovaluta összértéke – amely a teljes piac egészsége szempontjából fontos jelző – szerdán, majdnem három hónapja először elérte a 2 trillió dollárt. Ez meggyőző bizonyítékot szolgáltat arra, hogy újra erős vásárlói dominancia jelentkezik. 

kriptopiac_e_rte_ke.pngForrás: Coingecko

A Coingecko által szolgáltatott adatok szerint, a piaci eszközök kapitalizációjával mérve a digitális eszközök értéke szerdán elérte a 2.007 billió dollárt. Az elmúlt 24 órában a digitális eszközosztály 4,6%-kal emelkedett. Hétről-hétre a piac 25%-kal, azaz 400 milliárd dollárral bővült.

A Bitcoin (BTC), amely a legnagyobb és legbefolyásosabb kriptovaluta, a teljes piac 43,7% -át tette ki. Az Ethereum (ETH) eközben a piaci részesedés 18,9% -át szerezte meg. 

Januárban a kriptovaluták piaca átlépte az 1 trillió dollár összesített értékét, majd három hónappal később több, mint kétszeresére nőtt. Az eszközértékek május 11 -én tetőztek a 2,6 trillió dollár körül, mielőtt egy jelentős visszaesés ténylegesen felére csökkentette a teljes piac értékét.

Mitől nőhetett ismét a piac mérete?

Az intézményi vásárlás hulláma, a lakossági befektetők folyamatos felhalmozódása és a milliárdos kockázati finanszírozás a kripto- és blokklánc -indítók számára mind hozzájárultak a rallyhoz. A kínálat csökkenése nagymértékben felelős a Bitcoin rallyért, ami úgy tűnik megnyitotta az utat az altcoinok számára is.

bull-stock.jpgForrás: https://www.iflr.com/

A befektetőknek még annak ellenére is pozitív a hangulata, hogy az Egyesült Államokban a kriptovaluta ipart szabályozási fejlemények kísérik. A hét elején a Szenátuson átmenő adóbevallási törvény új követelményeket támaszthat a protokollfejlesztőkkel szemben, amelyekről a kriptoiparban sokan úgy gondolják, hogy nem kivitelezhetőek. A törvényjavaslat várhatóan még idén a képviselőház elé kerül.

Azt, hogy a kriptopiac fellendülése meddig tart azt nem lehet tudni. Lehet, hogy néhány hét múlva az árfolyamok új csúcsokat fognak dönteni, de az is előfordulhat, hogy ez csak időszakos fellángolás, majd ismét negatív hangulat lesz úrrá a piacon. 

 

Kezdőkép forrás: https://www.finextra.com/

 

---

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr10016657700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása