El Salvador leváltja a pénzét kriptovalutára
2021. július 21. írta: DigiTech World

El Salvador leváltja a pénzét kriptovalutára

btc_el_salvador_2.jpegForrás: https://qcostarica.com/

El Salvador kormánya azt tervezi, hogy állampolgárai egy stabilcoint és a Bitcoint használnák fizetőeszközként.

El Salvador az első olyan ország ahol hivatalos fizetőeszköz a Bitcoin

A közép-amerikai ország kormánya egy amerikai dollárhoz kötött stabilpénz kibocsátását terveziderítette ki az El Faro hírportál. A kriptovalutát a központi bank bocsátaná ki, az amerikai dollár értékéhez lenne kötve és valós amerikai dollár fedezettel rendelkezne.

el_faro_tweet.png

Az El Faro által megszerzett privát találkozókról készült videókból kiderül, hogy az el salvadori elnök testvérei nem részesei a kormánynak, de gyakran tanácsot adnak az elnöknek. Terveik között szerepel, hogy jövő évre egy amerikai dollárhoz kötött stabil kriptovalutát indítanak. A kriptovalutát „Colón-Dollárnak” hívnák, amely az ország korábbi nemzeti pénznemére utal, amelyet 2001-ben az amerikai dollár váltott fel.

el_faro_youtube.png

A kormány szóvivője szerint, a terveket már egyszer elvetették – de egy “bennfentes” szerint, a tervek még mindig folyamatban vannak. Néhány El Faro által idézett találkozó azután történt, hogy Bukele elnök júniusban bejelentette, hogy a Bitcoin törvényes fizetőeszközzé válik az apró közép-amerikai országban. Magas kormánytisztviselők, magánvállalkozók és külső tanácsadók vettek részt – jelentette az El Faro.

A testvérek hozzátették, hogy szeretnék, ha az összes kriptovaluta törvényes fizetőeszközzé válna El Salvadorban. “Ahhoz, hogy ez megtörténjen, olyan kormányzati infrastruktúrára van szükségünk, amely megfelel a feladatnak” – mondta Bukele testvére, Ibrajim.

El Salvador lett az első olyan ország a világon, ahol a Bitcoin törvényes fizetőeszközzé vált, miután Bukele elnök a múlt hónapban bejelentette a tervet a Miamiban megrendezett Bitcoin konferencián. Az olyan befektetési bankok, mint a JP Morgan, az amerikai tisztviselők és még a Világbank is aggodalmát fejezte ki az ország Bitcoin-törvényének működésével kapcsolatban.

btc_el_salvador.jpegForrás: https://www.france24.com/

Bukele elnök nagyon népszerű El Salvadorban, a szegény és bűnözéssel sújtott országban.

 

 

 

---

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr7816634018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása