Európában először indul Bitcoin határidős kereskedés
2021. augusztus 25. írta: DigiTech World

Európában először indul Bitcoin határidős kereskedés

bitcoin_etf.jpg

Az Eurex szeptember 13 -án indítja Európában először Bitcoin határidős kereskedést, az ETC Group digitális eszközszolgáltatójának kezdeményezésére.

Míg az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) nem adja meg az engedélyt a Bitcoin határidős kereskedés elindítására, Európa már célegyenesben van az első Bitcoin ETF bevezetésével, amelyeket az ETC Group, a digitális eszközfedezetű értékpapírok vezető szolgáltatója indít el.

Európában először indul Bitcoin határidős kereskedés

Egy bejelentés szerint az Eurex Európa legnagyobb származtatott tőzsdéje 2021. szeptember 13-án listázza az első Bitcoin ETF (tőzsdén jegyzett) Bitcoin határidős ügyleteket.

bitcoin.jpgForrás: https://insidebitcoins.com/

Így lehetővé teszi a befektetők számára, hogy a jövőben az ETC Csoport BTCetc Physical Bitcoin (BTCE), a világ első tőzsdén forgalmazott terméke alapján hozzáférjenek a jövőbeli szerződésekhez. A Bitcoin határidős opciót azután kell bevezetni, hogy az intézményi kereslet megugrott Európában:

Tekintettel a növekvő intézményi igényekre a Bitcoin biztonságos kitettsége iránt, örömmel kezdjük felsorolni ezeket a Bitcoin határidős ügyleteket az Eurex szabályozott kereskedési és elszámolási infrastruktúrájában. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy nagyobb számú piaci szereplő kereskedhessen és fedezze fel a Bitcoint, és ezt az új jövőt ugyanúgy kezelik, mint bármely más származtatott ügyletet a központi elszámolás, nettósítás és kockázatkezelés szempontjából – mondta Randolf Roth, az Eurex ügyvezetője, testületi tag.

-nyilatkozta Randolf Roth, az Eurex ügyvezetője, testületi tag.

Európa az USA előtt jár

Az USA szabályozási környezete nem kedvezett a kriptovaluták ökoszisztémájának, és most még kevésbé kedvező a helyzet az új infrastrukturális törvényjavaslattal. Az olyan szabályozó szervek, mint az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC), jelenleg stagnálnak a Bitcoin határidős kereskedés (Bitcoin ETF) kérelem jóváhagyásában.

btc_etf.jpgForrás: https://investmentu.com/

E tekintetben Európa barátságosabb környezetnek bizonyul a kriptotermékek számára, miután a kriptovalutákhoz kötött termékek iránti intézményi kereslet az USA -hoz képest az egekbe szökött. Amerikában befektetők közötti pesszimizmus ellenére Michael Sonnenschein, a Grayscale vezérigazgatója szerint, az országban működő kripto-ETF inkább arról szól, hogy „mikor, ha nem”, és a múlt havi árkorrekciók lehetővé tették, hogy a hosszú távú tulajdonosok több BTC-t halmozzanak fel.

Számos európai törvény jobban támogatja a kriptovalutákat, mint valaha. A német székhelyű intézményi befektetési alapok portfóliójuk akár 20% -át is digitális eszközökre oszthatják ki. A kezdeményezésre azután került sor, hogy különböző helyi szervezetek kriptovalutával kapcsolatos termékeknek való kitettséget követeltek.

 

Kezdőkép forrás: https://www.ccn.com/

 

---

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr2716670614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása