Indulnak a CityCoinok, az első a MiamiCoin lesz
2021. augusztus 03. írta: DigiTech World

Indulnak a CityCoinok, az első a MiamiCoin lesz

kriptobara_t_va_ros.jpg

A MiamiCoin egy olyan projekt, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy token vásárlásával fektessenek be város jövőjébe.

Indul Miami város tokenje a MiamiCoin

Miami holnap elindítja saját kriptovalutáját, a MiamiCoint, amelyet a CityCoin nevű projekt keretében indítanak el.  A tokent, a város infrastrukturális projektjeinek vagy eseményeinek finanszírozására használnak fel. Az elképzelés szerint az emberek MiamiCoin vásárlásával vagy bányászatával támogatják Miamit, és a pénzeszközök a város pénztárába kerülnek.

kriptobara_t_va_ros_2.jpgForrás: https://techwireasia.com/

A CityCoin projekt együttműködik a helyi önkormányzatokkal, a befektetőket a Bitcoinnal (BTC) vagy Stacks -szal (STX) jutalmazzák, amely az azonos nevű protokoll natív kriptovalutája, amelyet a Bitcoin blokkláncra építenek. 

„A MiamiCoin folyamatos titkosítási bevételt biztosít a város számára, ugyanakkor STX- és BTC -hozamot is generál a MIA tulajdonosok számára” – olvasható a CityCoins webhelyen.

„A MiamiCoin -t olyan személyek bányászhatják vagy vásárolhatják meg, akik támogatni akarják a Varázslatos Várost, és kriptohozamot keresnek a Stacks protokollból. A MiamiCoin ezenkívül előnyös a tulajdonosok számára, mivel lehetővé teszi számukra, hogy halmozzanak és hozamot szerezzenek a Stacks protokollon keresztül. ” 

A MiamiCoint vagy a CityCoint bárki bányászhatja. Ha a projekt elindul és népszerűvé válik a befektetők passzív jövedelemként Bitcoint kereshetnek. Ez azért van, mert a MiamiCoin a Stacks -ra épül, egy  olyan kriptográf projektre, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zárolják tokenjeiket (stakeljék), és jutalmakat szerezzenek a rendszer működésének fenntartása érdekében.

kriptovaluta_fizete_s.jpgForrás: https://www.euronews.com/

Ahogyan egyre több érmét bányásznak ki, egy részét egy pénztárcába helyezik, hogy az önkormányzat bármire felhasználhassa. Például infrastruktúrára. Miami kriptabarát polgármestere, Francis Suarez kijelentette, hogy a várost szeretné a technológiai és kriptográfiai vállalkozások központjává tenni. Sőt, a polgármester még Kínából kitiltott Bitcoin bányászcégeket is meghívott a floridai városba. Miamit „a világ Bitcoin fővárosának” nevezte, miután a város júniusban otthont adott a Bitcoin 2021 kétnapos Bitcoin konferenciának.

Suarez, Miami polgármestere a múlt héten azt nyilatkozta a Fox Businessnek, hogy „Miami városa dollármilliókat kereshet a MiamiCoin népszerűsége következtében”. „Ez olyan, mint a Bitcoin, benne van a blokklánc protokollban, hogy amikor az érmét bányásszák, annak egy százaléka a programozás alapján Miami városához kerül” -nyilatkozta Suarez.

Egyelőre a MiamiCoin kísérleti jellegű és nem tudni, hogy valóban bevételt termelne e a városnak.  A CityCoins közölte, hogy a MiamiCoin (MIA) holnaptól lesz elérhető „bizonyos megbízható tőzsdéken”. A cég honlapja szerint a pontos tőzsdéket hamarosan bejelentik.

 

Kezdőkép forrás: https://www.luxurylifestylemag.co.uk/

 

---

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr3416648260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása