Új NFT piactér indult az Alibaba jóvoltából
2021. augusztus 19. írta: DigiTech World

Új NFT piactér indult az Alibaba jóvoltából

alibaba_nft.jpg

Az új NFT piactér lehetővé teszi a védjegytulajdonosok számára, hogy szerzői jogaiknak megfelelő licenceket képviselő NFT-ket értékesítsenek.

Új Alibaba NFT piactér indult

A kínai multinacionális e-kereskedelmi vállalat, az Alibaba Group Holding új nonfungible token (NFT) piacteret indított, amely lehetővé teszi a védjegytulajdonosok számára, hogy tokenizált licenceket értékesítsenek szellemi tulajdonuknak.

alibaba.jpegForrás: https://www.scmp.com/

Az új NFT piactér, „Blockchain Digital Copyright and Asset-Trade”, az Alibaba aukciós platformján érhető el. A platformon keresztül indított NFT -ket az „Új szerzői jogi blokklánc” -on adják ki, egy elosztott főkönyvi technológiai platformon, amelyet a Sichuan Blockchain Association Szerzői Jogi Bizottsága központilag üzemeltet.

Az Alibaba tulajdonában lévő hírlap, a South China Morning Post (SCMP) augusztus 17-i beszámolója szerint, az új szolgáltatással az írókat, zenészeket, művészeket és játékfejlesztőket célozzák meg.

Az NFT piactér már működik, számos NFT -nek ad otthont, amelyeket a jövő hónapban árverésre is bocsátanak. A licitálóknak 500 jüant (nagyjából 77 dollár) kell letétbe helyezniük, hogy részt vehessenek az aukciókon. A vevők a gyűjteményeket a WeChat alkalmazásba integrált Bit Universe kriptovaluta portfólió alkalmazáson keresztül nézhetik meg. 

Az új piacteret kommentálva Josh Ye, a South China Morning Post riportere azt tweetelte, hogy „bár maga a technológia nem akadályozza meg az illetéktelen másolást. A platformon keresztül történő vásárlás a teljes tulajdonjogot magába foglalja.

yosh_ye_alibaba_tweet.pngNem újdonság az NFT iparág a cégcsoport számára

Habár az Alibaba platformnak ez az első NFT szolgáltatása, a cég leányvállalatai már kapcsolódnak az NFT ökoszisztémához. Az Alibaba tulajdonában lévő Taobao e-kereskedelmi platform már bemutattaaz NFT szolgáltatását a kínai művészetet és vállalkozást ünneplő éves Maker Fesztiválon. Az esemény adott otthont a kínai művész, Huang Heshan által létrehozott NFT-alapú ingatlanok értékesítésének.

Ugyanebben a hónapban a South China Morning Post elindított egy „ARTIFACT” elnevezésű NFT-projektet, amely magában foglalta a kiadvány által 118 éves archívumából ismertetett jelképes történelmi pillanatokat, például Hongkong átadását az Egyesült Királyságból Kínába 1997-ben.

 

Kezdőkép forrás: https://arover.net/

 

---

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr2716665362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása