Az Amazon még az idén bevezeti a kriptovaluta fizetést
2021. július 26. írta: DigiTech World

Az Amazon még az idén bevezeti a kriptovaluta fizetést

amazon_kripto_1.jpeg

Az e-kereskedelmi szolgáltató, az Amazon, a tervek szerint még az idén lehetővé teszi a kriptofizetést.

Kriptovaluta elfogadással erősít az Amazon

A kriptovilág spekulációját egy állásajánlat indította el, ugyanis az Amazon Payments Acceptance and Experience csapata „tapasztalt termékvezetőt keres az Amazon digitális valuta és blokklánc stratégiájának és terméktervének kidolgozásához”.

accept_btc.jpegForrás: https://bitcoinist.com/

A munkaköri leírásnak megfelelően az új munkaerő segít az Amazon digitális valuta stratégiájának és terméktervének kidolgozásában. A hirdetés szerint, a pozíció erős iparági szakértelmet igényel a blokklánc, az elosztott főkönyvek, a központi bank digitális pénznemei és a kriptográfia terén. A vezetőtől elvárják, hogy szorosan együttműködjön a vállalat csapataival, beleértve az Amazon Web Services szolgáltatással is. Az Amazon Web Services-szel végzett munka, a stratégia, az ügyfélélmény és az indítási lehetőségek fejlesztésére összpontosít.

Az innováció ihlette 

Arra a kérdésre, hogy az e-kereskedelmi óriás miként fogadja el a kriptovalutákat, a cég szóvivője kijelentette, hogy a céget a kriptovaluta térben fellépő innováció inspirálta, és azt vizsgálta, hogy ez miként illeszkedhet be az Amazon üzleti stratégiájába.

accept_crypto.jpegForrás: https://www.cpacanada.ca/

A hírek szerint az Amazonon belül egy névtelen forrás elmondta a City A.M londoni üzleti újságnak, hogy az e-kereskedelmi óriás 2021 végéig első kriptavalutaként a Bitcoin (BTC) elfogadását tervezi. Ezzel alapozva meg a kriptográfiai tranzakciók szélesebb körű elfogadását.

“Ez nem csak a kriptovaluta fizetési megoldások felállításának ötlete, ez egy teljes körű, jól megvitatott projekt szerves része és az Amazon működésének jövőbeli mechanizmusának terve” – mondta a forrás. 

A névtelen forrás azt is hozzátette, hogy bár a Bitcoin (BTC) az első lépés az Amazon kriptográfiai ambícióiban, a vállalat vezetői szívesen adnának további bevett kriptovalutákat a jövőben. Az „irányelv a legfelsőbb főnököktől érkezik.”

A Bitcoin-fizetések elfogadása mellett az Amazon állítólag saját kriptovalutájának létrehozásának lehetőségét is kutatja. A bevezetés esetleg már 2022-ben megtörténhet.

A nagy tech vállalatok mind foglalkoznak a kriptovalutákkal

Az Amazon nem az egyetlen multinacionális vállalat, amely lehetőségeket lát a kriptovalutákban. Az Apple ,szintén hasonló álláshirdetést tett közzé az év elején, és olyan üzletfejlesztési menedzsert keresett, aki tapasztalattal rendelkezik alternatív fizetési szolgáltatásokkal, például digitális pénztárcákkal, kriptovalutákkal, gyors fizetésekkel. 

big_tech_crypto.jpegForrás: https://investorplace.com/

A Tesla szintén ismét hírbe hozta, hogy fejleszti a kriptovaluta részlegét. Elon Musk megerősítette, hogy a vállalat a kriptovaluta bányászatában az energiafogyasztás javításának némi átgondolása után többnyire folytatni fogja fizetésként a Bitcoin (BTC) elfogadását.

A Twitter is a kriptovaluták felé veszi az irányt. Jack Dorsey vezérigazgató kihangsúlyozta a decentralizált közösségi média fontosságát. Továbbá kijelentette, hogy a Twitter integrálni fogja a Bitcoint (BTC), az internet „globális anyapénzét”, ami a Twitter jelentős részévé fog válni. A vállalat azt tervezi, hogy integrálja a Bitcoint számos meglévő és új Twitter-termékbe integrálja.

 

Kezdőkép forrás: https://www.tweaktown.com/

 

 

---

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr4516638366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása