A Shopify is belép az NFT piacra
2021. július 27. írta: DigiTech World

A Shopify is belép az NFT piacra

shopify.jpeg

Az e-kereskedelmi óriás, a Shopify felhasználói, képesek lesznek NFT -t árulni közvetlenül a webáruházukban.

Shopify is belép az NFT piacra

A Shopify, a vezető e-kereskedelmi platform, világszerte 1,7 millió felhasználót szolgál ki. Egy all-in-one kereskedelmi platform, amely hozzájárul a vállalkozások interneten való megjelenéséhez akár webáruház akár egyszerű weboldal terén. A cég bejelentette, lehetővé teszi a felhasználói számára, hogy weboldalakon keresztül NFT -t értékesítsenek.

bulls_nft.jpegForrás: https://www.nbcsports.com/

Az NFT támogatásáról a Shopify elnöke, Harley Finklestein számolt be, személyes Twitter fiókján keresztül tweetelte a hírt. Elmondta, hogy az NBA Chicago Bullstól származik az első hivatalos NFT. Még hozzátette azt is, hogy a funkcionalitás „egyelőre” csak néhány kiválasztott Shopify partner előtt áll nyitva, de a lehetőséget hamarosan kibővítik minden partnerre.

A Chicago Bulls NFT kollekció digitális kollekciókat tartalmaz, amelyeket a csapat 1990-es évekbeli NBA bajnoki győzelmei ihlettek, és amelyek mindegyike ritkaságnak számít. Az első szett, amelyet a csapat első NBA döntőjének 1991-es győzelme ihletett, ma eladásra került és egyből el is fogyott.  Minden NFT könnyedén animált videoklip formájában jelenik meg.

Bulls NFT -ket a Dapper Labs Flow blokkláncán értékesítik, amelyet a Dapper saját NBA Top Shot platformjára is használnak. Jelenleg még nem világos, hogy a Shopify NFT támogatása a Flow blokkláncra korlátozódik-e, vagy más blokklánc platformokkal is működhet, például az Ethereummal.

A Shopify NFT értékesítési funkció előtt a felhasználóknak egy kifejezetten NFT értékesítésre szakosodott oldalon, NFT piactéren lehetett értékesíteni műveiket. Most, hogy ez a lehetőség megnyílt, a tulajdonos a saját webáruházában árulhatja azt. 

Népszerűek az NFT -k

Az NFT egy speciális kriptovaluta, amely a digitális tárgy tulajdonjogának hitelesítéseként működik, lehetővé téve a szűkösséget olyan gyűjtemények számára, mint például videoklipek, grafikák, fotók, tweetek és interaktív videojátékok. 

top_shots.jpegForrás: https://eu.jsonline.com/

Az NFT piac az év kezdetén népszerű volt a befektetők körében, az első negyedévben becslések szerint a teljes kereskedelem volumene 1,5 milliárd dollár volt. A második negyedévre a kereskedési volumen valamelyest mérséklődött.

A Dapper NBA Top Shot a mai napig az egyik vezető NFT projekt volt, amely a teljes kereskedési volumenben több mint 700 millió dollárt halmozott fel a 2020 őszi indulás óta. Minden Top Shot pillanat egy NBA videó, amely korlátozott mennyiségben jelenik meg.

 

Kezdőkép forrás: https://coinquora.com/

 

---

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr7616640380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása