A Mastercard integrálja a kriptovaluta fizetést
2021. július 22. írta: DigiTech World

A Mastercard integrálja a kriptovaluta fizetést

mcard_kripto.pngForrás: https://invesbrain.com/

A Mastercard megkezdte az USDC stabilcoin tesztelését a fizetési hálózatán. A jövőben lehetőség lesz kriptovalutával fizetni.

Mastercard belép a kriptovaluták világába

A Circle, a második legnépszerűbb stabilcoin, az USDC mögött álló blokklánc társaság az amerikai multinacionális pénzügyi szolgáltató óriással a Mastercarddal kötött partnerségi megállapodást. A cég nyilatkozata szerint, mindkét fél célja, hogy megkönnyítse a kripto-fiat konverziókat, és tesztelje az USDC-t elszámolási lehetőségként.

mastercard.jpgForrás: https://news.bitcoin.com/

A kísérleti program keretében, a Mastercard elkezdi alkalmazni az USDC-t, hogy megkönnyítse a kripto-fiat tranzakciókat és kibővítse a kereskedők és a digitális eszközökkel foglalkozó vállalkozások digitális pénznemük elköltésének lehetőségét. A program másik része magában foglalja a népszerű stabilcoin használatát, hogy „könnyebben hajtsanak végre a Mastercard tranzakciókat, elősegítve ezzel a világ pénzügyi infrastruktúra nagyobb mértékű adoptálását”.

„A Mastercard és a Circle elkötelezettsége új fizetési lehetőségeket és kereskedelmet indít el digitális pénznemek piacán. A kriptovaluta piac tovább fejlődik, és együtt lépünk a mainstream elfogadás útjára.” -nyilatkozta a Mastercard digitális eszközökért felelős ügyvezető alelnöke Raj Dhamodharan.

Jeremy Allaire, a Circle társalapítója és vezérigazgatója megjegyezte, hogy a partnerség az USDC növekedését is elősegíti az internetes fizetések és kereskedelem terén, miközben létfontosságú hidat épít a digitális valuta fizetési rendszerek és a nagy, bevált fizetési rendszerek között. Az amerikai pénzügyi óriásnak már több terméke van a kriptovaluta ökoszisztémával kapcsolatban. Ezek közé tartoznak a Bitcoinban jutalommal járó hitelkártyák, amelyeket az év elején a Gemini vezetett be.

Mi az az USDC?

Az USDC egy dollárhoz kötött kriptovaluta, azaz stabilcoin. 1 USDC ára 1 dollár, és ez nem változik. Az USDC-t a Circle nevű blokklánc vállalat működteti. A stabilcoin mennyisége és a mögötte álló dollártartalék teljes mértékben megegyezik.

usdc.jpg

A cég könyvelő társaságának, Grant Thorntonnak legutóbbi jelentése szerint a Circle 22 176 182 251 dollárt tartott számláján. A Grant Thornton könyvelői igazolták, hogy ez a szám pontosan megfelel minden forgalomban lévő USDC érmének. Ennek a számnak több mint 60% -át, azaz 13,4 milliárd dollárt készpénzben tartanak. A teljes tartalék egynegyede különböző betétek között oszlik el- egy dollárban denominált takarékossági termék – között, amelyek 2,9 milliárd dollárt tesznek ki, és az Egyesült Államok kincstári értékpapírjai között, amelyek 2,7 milliárd dollárt tesznek ki. A fennmaradó 14% a kereskedelmi papírok és a vállalati kötvények között oszlik meg.

A vállalat ígéretet tett a legmagasabb szintű szabályozási normák fenntartására, amelyek jelenleg bizonytalan állapotban vannak a kriptovaluták fokozott szabályozási ellenőrzése miatt. A stabilcoinok nyilvánosságra hozatala jelenleg nem törvényi előírás, de a Circle most csatlakozik a vezető stabilcoin szolgáltatóhoz, a Tetherhez (USDT) működésének nyilvánosságra hozatalában.

 

 

---

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr8716635514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása