Binance Smart Chain vs Polygon Network
2021. augusztus 18. írta: DigiTech World

Binance Smart Chain vs Polygon Network

bvpol.jpeg

Az Ethereum hálózat zsúfoltsága és a magas tranzakciós díjak teret engedtek olyan hálózatoknak, mint a Binance Smart Chain és a Polygon Network.

Az Ethereum hosszú ideje küzd a magas díjak, a lassú tranzakciók és az alacsony skálázhatóság problémáival. Ennek eredményeként az olyan platformok, mint a Binance Smart Chain (BSC) és a Polygon (MATIC) népszerűségre tettek szert a fejlesztők körében, különösen a decentralizált pénzügyi (Defi) szektorban. Létezésük célja, hogy megpróbálják megoldani az Ethereumhoz kapcsolódó problémákat. Szintén érdekes az a tény, hogy a Binance Smart Chain és Polygon hálózatokon a napi tranzakciók száma folyamatosan felülmúlta az Ethereumét 2021 második negyedévében.

Áttekintés

A Binance Smart Chain (BSC) egy blokklánc hálózat, amely programozhatóságot és interoperabilitást biztosít a Binance Chain számára. A Binance Chain (BC) párhuzamosan fut, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a BC magas tranzakciós kapacitásának és a BSC intelligens szerződéses funkcionalitásának megszerzését. A Binance Smart Chain jó választássá vált a fejlesztők és a befektetők számára az Ethereum alacsony skálázhatósága és magas díjai miatt.

A Polygon válasz a legnagyobb problémákra, amelyekkel az Ethereum ma szembesül. Ezek alacsony skálázhatóság és nagy díjak. A Polygont „Ethereum’s Blockchain Internet” -nek hívják, mert egyszerűen használható keretet biztosít a fejlesztőknek. Egy kattintással elindítható az Ethereum-kompatibilis blokklánc. A projektet eredetileg Matic Network -nek hívták. A fejlesztésnek köszönhetően azonban átnevezték a terméket, és a nevet Polygon -ra változtatták.

Alapok

A Binance Smart Chain Staked Authority (PoSA) tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez Proof of Authority (PoA) and Delegated Proof of Stake (DPoS) kombinációja, ahol 21 validátor blokkot készít és jutalmat kap a BNB tranzakciós díjaiból. A validáláshoz csomópontot kell futtatni, és legalább 10 000 BNB-t kell stakelni.

A BSC egy kiváló választás lehet a fejlesztők számára, ugyanis előnyei vannak az Ethereummal szemben a skálázhatóság és a tranzakciós díjak területén. A Binance Smart Chain átlagos blokkideje három másodperc. Ez körülbelül 4,5 -szer gyorsabb, mint az Ethereumé. A tranzakciós díjak sokkal alacsonyabbak a BSC -n, mint az Ethereumon. Egy pénztárcáról a másikra történő egyszerű átutalás díja mindössze 0,03 USD. A Binance Coin (BNB) a 4. helyen áll, teljes piaci kapitalizációja 50 milliárd dollár körül mozog. A Binance Smart Chain mintegy 700 projektet futtat a hálózatán.

A Polygon számos különböző modullal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy saját egyéni blokkláncukat konfigurálják. Ezeknek a blokkláncoknak sokkal alacsonyabb a díja és a tranzakciós ideje, amikor a Matic Proof of Stake (PoS) oldalláncot használják, miközben minden véglegesítésre kerül az Ethereum mainchain -en. A Polygon Network összesen 100 validátorral rendelkezik.

A Polygon blokkideje két másodperc, az átlagos tranzakciós díj 0,00004 USD. A tranzakciós díj szinte elhanyagolható, különösen, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a Polygon lehetővé teszi az ingyenes Matic használatát. Összességében a Polygon (MATIC) a 16. helyen áll a Coinmarketcap -en, teljes piaci kapitalizációja 7 milliárd dollár körül van. A Polygon mintegy 150 projektnek ad otthont a hálózatán.

Következtetés 

Mindkét projekt megoldja az Ethereum problémáit. Jelenleg népszerűbb a Binance Smart Chain, amely több mint 700 projektet hozott létre, míg a Polygon hálózat körülbelül 150 projektet tartalmaz. A Polygon sokkal több tranzakciót tud végrehajtani másodpercenként, magasabb a staking jutalom, és tranzakciós díj gyakorlatilag nincs. Összességében elmondható, hogy a Polygon hálózat jobb, mint a Binance Smart Chain. A Polygon Network használata a jövőben várhatóan növekedni fog.

 

 

Cikk és kép forrása: https://www.altcoinbuzz.io/

 

---

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr3716662878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása