Az AZ Alkmaar focicsapat játékosait Bitcoinba fizetik
2021. július 03. írta: DigiTech World

Az AZ Alkmaar focicsapat játékosait Bitcoinba fizetik

az_alkmaar_crypto.jpeg

Forrás: https://todayuknews.com/

Az AZ Alkmaar Hollandia egyik top focicsapata, amely Bitcoinba fizeti ki játékosai fizetését. Újabb együttműködés a sport és a kripto között.

AZ Alkmaar megismerteti a kriptovalutákat a Hollandokkal

Hollandia egyik legsikeresebb futballcsapata – az AZ Alkmaar – hivatalos honlapján jelentette beegyüttműködését a Bitcoin Meester-rel. A helyi kriptográfiai szolgáltató a klub promóterévé válik, a szponzorációs összeg egy része Bitcoinba kerül kifizetésre. Ezenkívül a csapat arra törekszik, hogy a kapott Bitcoint a mérlegében tartsa. Az AZ Alkmaar lesz az első holland klub, amely ilyen lépést tett.

Az AZ Alkmaar csatlakozik ahhoz az egyre növekvő sport franchise listához, amely Bitcoint alkalmaz a fizetős sportolók számára. A focicsapat kereskedelmi igazgatója, Michael Koster igazi Bitcoin és kriptovaluta rajongó. A klub döntése is ebből eredhet. A Cheesheads (sajtfejek) néven is ismert csapat tavaly a 3. helyet szerezte meg a bajnokságban, alig néhány ponttal lemaradva az óriás Ajax és a PSV Eindhoven mögött. Az AZ Alkmaar otthona az AFAS stadion, ahol aláírták a szerződést a Bitcoin Meesterrel.

“A kriptopénz-piac virágzik, az utóbbi években a felhasználók exponenciális növekedése figyelhető meg” -nyilatkozta Koster

A kereskedelmi igazgató hozzátette, hogy még nem mindenki ismeri a kriptovalutákat, és a Bitcoin Meester egy olyan vállalkozás, amely képes felelősségteljesen irányítani a felhasználókat ebben a világban. 

A Bitcoin Meester vezérigazgatója, Mitchell Zandwijken megjegyezte, hogy a sport és különösen a futball az egyik legfontosabb piac a hatalmas rajongótábor miatt. Az AZ Alkmaar holland klubbal folytatott együttműködést „stratégiai” -nak nevezte, mivel a kriptográf szolgáltatónak lehetősége lesz virtuális pénznemekkel megismertetni az AZ támogatóit és az ország többi részét.

Népszerű a kripto a fociban

A kriptográfia vonzónak tűnik a sportvilág számára, amiről futballcsapatok sem akarnak lemaradni. Az egyik ilyen jelentős együttműködés 2018-ban az olasz Rimini FC 1912 klub és a Quantocoin blokklánc vállalkozás között történt. A blokklánc projekt a Rimini FC 25% -át teljes egészében digitális eszközökkel vásárolta meg, pontosabban a natív toknejével, a Quantocoin-nal (QTCT). Ez jelentős mérföldkőnek számított, mivel ez volt az első alkalom, hogy kriptovalutával futballcsapatot vásároltak. 

cryptovsfootball.png

Forrás: https://www.bigonsports.com/

Az angol Premier Leagueben a Newcastle United a StormGain blokklánc projekttel működött együtt.

„Nagyon örülünk, hogy egy olyan izgalmas és vezető futballklubbal kötöttünk partnerséget, mint a Newcastle United. Úgy gondoljuk, hogy a kriptovaluták és a mainstream sportok együttműködése elkerülhetetlen. ”  -jelentette ki a StormGain

Portugália legsikeresebb futballklubja az S.L. Benfica merchandise termékeit tavaly június óta kriptovalutával lehet majd megvásárolni. A csapat, amelyet a portugál lakosság körülbelül 50% -a támogat, elfogadja a Bitcoint (BTC), az Ethereumot (ETH) és az UTRUST tokent (UTK).

 

--

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr5316611590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása