Az Intel tech óriás is beszállt a kriptoiparba
2021. augusztus 17. írta: DigiTech World

Az Intel tech óriás is beszállt a kriptoiparba

intel.png

A Bitcoin intézményi elfogadása tovább növekszik. A közelmúltban több vagyonkezelő és tech cég is belépett az iparba.

A technológiai iparágot úgy lehet leírni, mint valami katalizátort: vagyis minden iparági szereplő döntése hatással van a többire. 1 éve kezdődött a kriptovaluták intézményi elfogadása. Azóta számos tech vállalat és alapkezelő lépett be a kriptovaluták világába.

Az Intel COIN részvényeket vásárolt

A Barron pénzügyi hírportál (a The Wall Street Journal testvérkiadványa) cikke szerint úgy tűnik, hogy az Intel (INTC), a félvezető chipek gyártója, 3014 darab Coinbase Global Inc. részvényt (COIN) vásárolt meg 2021. június 26-án.

A cikk írásakor a részvények értéke meghaladja a 800 000 dollárt a legutóbbi 264,60 dolláros kereskedési áron. A vásárlást az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) beadvány részeként hozták nyilvánosságra. Meglepő, hogy az Intel 2021 első felének zárásaként nem hozta nyilvánosságra, hogy Coinbase részvényekkel rendelkezik.

A SEC-hez benyújtott jelentésében a chipóriás más részvénybefektetéseket is eszközölt. A cég új befektetései közé tartozik Maxlinear Inc. (MXL) 139.780 darab részvény, a McAfee Corp. -t (MCFE) 159.625 darab részvény és a Shift4 Payments Inc. -t (FOUR) 2.602 darab részvény is. A mai napig az Intel több mint 100 millió dollárnyi nyilvános tőzsdei befektetést hajtott végre.

A Coinbase részvények (COIN) megvásárlása az Intel első jelentős befektetése egy kriptovállalatba. A befektetés összekapcsolódik az Intel stratégiájával a titkosítási és blokklánc innovációk terén. A cég már 2016-ban szabadalmat nyújtott be egy működésbiztos kriptobányászati hardverre (egy SoC vagy egy chip-rendszer kialakítása).

„A blokklánc értéke abban rejlik, hogy képes biztonságos platformot biztosítani, miközben csökkenti a tranzakciók költségeit és összetettségét, mivel nincs szükség közvetítőkre és harmadik fél általi ellenőrzésre. A blokklánc nemcsak az eszköz- és adatcserét képes átalakítani, hanem megváltoztathatja az üzleti folyamatokat, a kereskedelmet, a gazdasági és társadalmi rendszereket is. ” -közölte az Intel

Az Inteltől nem áll távol a blokklánc technológia

Az Intel tagja az R3 által vezetett ágazatközi konzorciumnak, amely felgyorsítja a Corda, a vállalkozások számára tervezett nyílt forráskódú blokklánc platform fejlesztését. Az Intel alapító tagja az Enterprise Ethereum Alliance-nak is, egy úttörő globális szabványügyi szervezetnek, amely a szabványokon alapuló architektúrát és specifikációt szorgalmazza az Enterprise Ethereum bevezetésének felgyorsítása érdekében.

A technológiai cég tagja a Hyperledgernek is, a nyílt forráskódú együttműködési közösségnek, amelyet a The Linux Foundation szervez, és kezdeményezéseket tesz az ágazatközi blokklánc-technológiák fejlesztésére.

 

Kezdőkép forrás: https://www.notebookcheck.net/

 

---

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr9216662862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása