Energiatakarékosabb lesz a digitális euro mint a Bitcoin
2021. július 15. írta: DigiTech World

Energiatakarékosabb lesz a digitális euro mint a Bitcoin

digital_euro.jpgForrás: https://www.interregeurope.eu/

A digitális euró mögöttes architektúráját úgy alakítják ki, hogy elhanyagolható környezeti lábnyoma legyen a Bitcoinnal és más kriptográfiai eszközökkel összehasonlítva.

A digitális euro nélkülözhetetlen Európának

Európa néhány év múlva kénytelen lesz bevezetni a digitális eurot, hogy versenyképes maradjon a globális piacon. Manapság nagyon fontos, hogy megfelelően energiahatékony legyen minden innovatív tevékenység, tehát a kriptovaluták is akkor válhatnak mainstream fizetőeszközzé, ha az megfelelően energiatakarékos. Ez fokozottan igaz a kormányok által kibocsátott kriptovalutákra, a CBDC-kre, mint a digitális euro. 

d_e_1.jpgForrás: https://www.ledgerinsights.com/

Az Európai Központi Bank (EKB) csatlakozik a kriptabarát pénzintézetek növekvő klubjához. Legújabb bejelentése szerint, elindítja a digitális euro előkészítő projektjét

Megvizsgáljuk, hogyan lehetne egy digitális eurot megtervezni és elosztani az euróövezet mindenki számára. -áll az EKB jelentésében

Energiatakarékos lesz a digitális euro

A július 14-i sajtóközlemény szerint az EKB kormányzótanácsa elindította a digitális euró projekt kivizsgálási szakaszát. Ez a szakasz a tervek szerint két évig tart, és ez idő alatt az eurócsoport megtervezi a digitális eurot, amelynek középpontjában a „felhasználói preferenciák, valamint a kereskedők és közvetítők technikai tanácsai állnak”.

green_crypto.jpgForrás: http://digitalmoneytimes.com/

Az EKB szerint akkor lehet sikeres a digitális euro, ha az összhangban áll a felhasználók adatainak védelmével, az országok GDPR követelményeivel, és a környezeti elvárásokkal. 

“A digitális euro infrastruktúra energiaigénye elhanyagolható lenne a különböző kriptovaluták, például a Bitcoin (BTC) energiafogyasztásához és környezeti lábnyomához képest.”

Az EKB egyik igazgatósági tagja, Fabio Panetta szerint, a digitális euro sikere nagymértékben függ attól, hogy milyen értéket jelent az „emberek, kereskedők és pénzügyi közvetítők számára az euróövezetben”.

Más országok is fejlesztik a CBDC-t

Köztudottan Kína az, aki már használatba is helyezte a saját CBDC-jét.

cbdc.jpgForrás: https://www.intelligenthq.com/

Az euróövezethez hasonlóan az Egyesült Arab Emírségek is bejelentette érdeklődését a nemzet fiat digitális változatának elindítása iránt. A 2023-2026 közötti hároméves tervben az Egyesült Arab Emírségek Központi Bankja a világ 10 legnagyobb pénzügyi vezetője közé kíván tartozni.

Míg a kriptográfiai ökoszisztéma hatalmas ellenállással szembesül, a kormányok most óvatosságra intenek az alapul szolgáló innováció elmaradásával szemben. Amint egyre több vezető osztozik érdeklődésében a digitális pénznemek kipróbálása iránt, a Bitcoin újradefiniálja a monetáris politikát, banki „B” -t.

 

 

---

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr6516628150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása