A crypto.com banki átutalásra kapott engedélyt
2021. július 14. írta: DigiTech World

A crypto.com banki átutalásra kapott engedélyt

crypto_com_2.jpgForrás: https://www.redbubble.com/

A Crypto.com az első kriptovaluta tőzsde, amelyik banki átutalásokat is végrehajthat Máltán. A platform megszerezte az Electronic Money Institution (EMI) licencet.

Rohamosan fejlődik a crypto.com

A crypto.com az egyik legnépszerűbb kriptovaluta tőzsde. Tavaly márciusában bejelentették, hogy megjelennek a Forma 1-ben, az Aston Martin csapat támogatójaként. A napokban az Aston Martin kijelentette, hogy már az idei szezon hátralévő futamain látható lesz a kripto-tőzsde logója. 

crypt_com_forma_1.pngForrás: https://beincrypto.com/

Pár nappal ezelőtt a cég bejelentette, hogy első globális Fight-kit partnerré válik. A UFC első hivatalos kriptovaluta platformja lett. A harcosok ruházatán elhelyezett logó által, a crypto.com nagyjából 625 millió rajongó előtt fog megjelenni. 

A crypto.com folyamatosan fejleszti a fintech részlegét

A crypto.com már körülbelül 2 éve forgalmazza a Visa kártyáit, ami tulajdonképpen egy kriptovaluta bankkártya. A platformon kriptovalutát lehet utalni a számlára, majd azzal bármelyik Visa terminálon keresztül lehet fizetni.

crypto_com_card.jpgForrás: https://princeoftravel.com/

A pénzügyi terület továbbfejlesztése érdekében a cég megszerezte a máltai Electronic Money Institution (EMI) licencet, amely lehetővé teszi a cég számára, hogy az ügyfelek a kriptovaluta bankkártyájukon keresztül banki átutalást hajtsanak végre. Az új minősítés kiegészítése a virtuális pénzügyi eszközök (VFA) engedélyének, amelyet a Máltai Pénzügyi Szolgáltatási Hatóság (MFSA) májusban adott a cégnek.

“Az első globális kriptovaluta-platform, amely EMI-licencet kap az MFSA-tól, az az egész iparág számára fontos mérföldkő”

-nyilatkozta Kris Marszalek, a crypto.com vezérigazgatója és társalapítója csütörtöki nyilatkozatában.

A fizetési platform és tőzsde központja Hongkongban található. Marszalek azt nyilatkozta, hogy a crypto.com jelenleg megpróbál minden országban engedélyeket szerezni, ahol működik.

Nélkülözhetetlenek az engedélyek

A megfelelő engedélyek megszerzése kulcsfontosságú a kriptográfiai vállalkozások biztonságos működéséhez. Az elmúlt hónapokban a szabályozók egyre gyakrabban ellenőrzik és szankcionálják a megfelelő engedély nélkül működő kriptográfia cégeket. A Binance, a kereskedési volumen szerinti legnagyobb kriptotőzsde nemrégiben célpontja lett a világ számos országában az engedély nélküli működés miatt. Egykor még a Binancenek is lett volna lehetősége megszerezni EMI engedélyt, azonban 2020 februárjában a viszonyuk megromlott a máltai szabályzókkal.

crypto_reg.jpgForrás: https://coingeek.com/

Máltát a a kriptográfia szempontjából a leginnovatívabb országnak tekintik. De a nemzet kriptobarát arculata csalóka, ugyanis a a szigetországon nagyon nehéz és drága folyamat megszerezni a megfelelő engedélyeket. Az MFSA jelentkezési folyamatának első szakaszát befejező startupok körülbelül 70% -a nem érte el a minősítést.

A máltai szabályzók kénytelenek voltak szigorítani a monetáris törvényeiken ugyanis egységbe kellett hozni az európai monetáris politikával. Az extra intézkedések és erőfeszítések ellenére az európai Pénzügyi Akció Munkacsoport (FATF) munkatársai júniusban Máltát „szürke listára” helyezték azon országok közé, amelyek nem tesznek eleget a pénzügyi bűnözés megelőzésében.

 

 

---

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr8916618484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása