Rekord alacsony a Bitcoin bányászat nehézsége
2021. július 06. írta: DigiTech World

Rekord alacsony a Bitcoin bányászat nehézsége

btc_hash.jpegForrás: https://coingape.com/

Rekord alacsonyra csökkent a Bitcoin bányászat nehézsége, miután a kínai kormány bezáratta a bányászfarmokat. Áttelepülés után normalizálódhat a helyzet.

Kínai bányászfarmok bezárása

A Bitcoin bányászat nehézsége 28% -kal esett vissza, ami a hálózat történelmének legnagyobb esése. A visszaesés azt mutatja, hogy a kínai kormány nemrégiben bezáratta a Bitcoin bányász farmokat. A bányászati nehézség azt méri, hogy mekkora számítási teljesítmény szükséges a Bitcoin tranzakciók érvényesítéséhez, és ennek következtében mennyire nehéz új Bitcoint bányászni. A hálózat kéthetente igazítja a nehézséget, hogy megállapítsa a bányászok közötti verseny szintjét. Az alacsonyabb bányászati nehézség kisebb versenyt jelent.

china_reg_btc.jpegForrás: https://www.theregister.com/

A bányászat mai nehézsége a kínai bányászok elleni fellépés következménye, amelyek a hálózat hash arányának becsült 65% -áért felelősek. Jóval azelőtt, hogy a kormány a múlt hónapban elkezdte bezárni a bányászfarmokat, április 15-én, a Bitcoin hashrate 198 EH / s -on tetőzött. A bezárások után 89 EH / s -ra süllyedt.

Most igazán megéri Bitcoint bányászni

A kínai bányászok most tömegesen emigrálnak, vagy bányagépeket adnak el a külföldi bányaüzemeknek. Amíg a kínai Bitcoin bányászok nem találnak új otthont a tevékenységüknek, addig a nem kínai bányászok profitálhatnak a csökkent nehézségekből, ami olcsóbbá és könnyebbé teszi a Bitcoin bányászatát.

btc_mining_2.jpegForrás: https://en.cryptonomist.ch/

Minden bányász azonos piaci részesedést szerez és napi jutalomban részesül.

mondta Ben Gagnon, a torontói Bitfarms bányászati cég vezetője

Peter Wall, a londoni székhelyű Argo Mining vezérigazgatója elmondta, hogy míg a nyugati bányászok megpróbálják kamatoztatni a kínai megtorlásból fakadó előnyöket, addig a bányászati területek piaca fellendül.

A kitelepített kínai bányászok megpróbálnak megfelelő helyeket keresni tevékenységüknek, ahol olcsó energiát és olcsó bérelhető helyet kapnak. Ilyen lehet például Észak-Amerika is. 

A kínai kormány szigorítása és az azt követő bányászok elvándorlása hozzájárult a Bitcoin árának felezéséhez (körülbelül 64 ezer dollárról 33 ezer dollárig). A csökkentett hashrate azt is jelenti, hogy nincs annyi számítógép, amely támogatná a hálózatot, így a Bitcoin hálózat elviekben kevésbé biztonságos. Ez a visszahúzódás hosszú távon jót tesz a Bitcoin piacnak – mondta Josh Goodbody, aki korábban Huobi bányászati értékesítéseit vezette, mielőtt a kriptokezelő Qredo igazgatója lett. Így a Bitcoin hálózat ma kevésbé támaszkodik a kínai kormányra.

Idő kell a normalizálódáshoz

Lehet, hogy nem lesz könnyű azonos szintre emelkednie a Bitcoin hashrate-nek. A Bitcoin ismét két hét múlva alkalmazkodik a Bitcoin bányászati nehézségekhez. A változás valószínűleg már nem lesz ilyen drámai.

btc_norm.jpegForrás: https://www.forbes.com/

Az elkövetkezendő hetekben azért még láthatunk némi számítási kapacitást (hash) Kínában, de az kicsi lesz ahhoz képest, amit korábban láttunk és valószínűleg ellensúlyozni fogják az első bányászok is, akik új létesítményekbe költöznek át. – mondta Gagnon, majd hozzátette, mindenesetre szinte az összes kínai Bitcoin hashrate offline állapotba került.

Wall elmondta, hogy a kínai bányászok a lehető leghamarabb vissza akarnak térni a bányászathoz. 

Az áttelepülni vágyó bányászok számára az idő a legfontosabb. A hashrate csökkenése és a vele járó bányászati nehézségek csökkenése nem fog örökké tartani. Nehéz meghatározni, hogy a kínai bányászati szolgáltatók mikor és hol telepítik újra a gépeiket, mivel a kínai infrastruktúra nagysága egyszerűen nem létezik sehol máshol a világon. A világ nem kínai sebességgel működik.

-nyilatkozta Gagnon

 

 

---

A blokklanc-info.blog.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://blokklanc-info.blog.hu/api/trackback/id/tr4516614534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása